GLOBAL Viral

Rezeki Empat Beradik Menjadi Tetamu Allah Dengan Simpanan Sejak Usia 1 Tahun

Tanah Suci merupakan destinasi impian setiap umat Islam didunia ini tetapi banyak persediann yang harus dilakukan demi untuk mencapai hasrat itu terutamanya persediann mental, fizikal dan juga kewangan. Mengerjakan haji merupakan rukun islam yang kelima, justeru itu setiap individu berusaha untuk menunaikannya. “Bersyukur dapat menjadi tetamu Allah di usia yang masih muda”-Bapa. 4 beradik yang…

Viral WANITA DAN KELUARGA

Demi Rawatan Kimo Ibu Tercinta, Pemuda Ini Sanggup Jual 3 Buah Kereta Bagi Tampung Kos Rawatan

Kasih sayang terhadap seorang ibu tiada tolok bandingnya. Manakan tidak, ibu lah yang bertungkus lumus melahirkan kita setelah 9 bulan di dalam kandungan. Membesarkan dengan memberi susu sudah cukup untuk mengeratkan hubungan antara anak dengan seorang ibu itu. Di laman twitter terbaru telah mencetuskan tular apabila seorang lelaki sanggup korbankan dengan menjual tiga buah keretanya.…

DALAM NEGERI Viral

Demi Bersumpah Betulkan Keadaan, Gadis Remaja Bertudung Ini Sanggup Pijak Al-Quran!

Dewasa kini kita boleh lihat anak muda dalam kalangan masyarakat kita mula berani melakukan hal di luar batas akal norma. Terutamanya boleh dilihat dari segi perlakuan akhlak yang mula runtuh hari demi hari. Anak muda kini mula berani mencabar batas yang ditetapkan oleh agama kita, Islam dan juga budaya. Di mana silapnya? Adakah bimbingan daripada…

Uncategorized

Pakai Baju Polkadot Ketika Bercuti, Netizen Seloroh Eyka Farhana Pakai Baju Wad Bersalin

Siapa yang tak kenal dengan bakat muda Eyka Farhana yang kian meningkat naik namanya di kaca televisyen. Bagi yang tidak mengenalinya, nama sebenarnya ialah Wan Atiqa Farhana binti Wan Sarmizi. Eyka dilahirkan pada 3 Februari 1995. Eyka Farhana mula bergiat aktif dalam bidang lakonan sejak 2011. Selain itu, wajahnya dikatakan agak seiras dengan pelakon Fazura.…

TIPS DAN INFORMASI WANITA DAN KELUARGA

Kenali 7 Jenis Menstrual Heat Ini Yang Boleh Membantu Melegakan Sakit Senggugut

Lazimnya golongan wanita akan mengalami situasi ini iaitu period pain ataupun senggugut. Ia bukannya sakit seperti sakit perut biasa. Ada yang menggambarkannya seperti dicucuk dengan jarum dan rahim dipulas pulas. Sakit bukan? Ada segelintir terpaksa di bawa ke hospital untuk dapatkan rawatan tahan sakit disebabkan tahap kesakitan yang melampau. Bagi wanita yang menghadapi situasi ini…

TIPS DAN INFORMASI Viral

Dapat Keputusan Dekan,Gadis Ini Menerima Ganjaran RM80K Di Anugerah Kovokesyennya. Ikuti Kisah Kejayaannya!

Sudah pasti perasaan gembira dan bahagia menyelubungi jiwa apabila kejayaan kita dihargai. Dengan usaha penat, belajar tanpa jemu akhirnya mendapat ganjaran yang mungkin tak dapat dibayangkan. Begitu juga apa yang terjadi kepada seorang gadis yang dikenali sebagai Nur Shahira Sazlin. Perkongsian kejayaannya mungkin boleh dijadikan inspirasi buat kita apabila dia berjaya memperoleh Anugerah PKT Excellent…

Viral

Didikan Guru Yang Hebat!Tengok Je Lori Sampah,Murid-Murid Ini Keluar Memberi Minuman

Tidak dinafikan kehidupan pada zaman kini lebih pentingkan pangkat dan harta. Tanpa mereka sedar, orang bawahan dipandang hina tiada nilai untuk dihargai. Jika kita mempunyai kerja, pakai baju lawa dating pejabat sudah pasti akan mendapat perhatian ramai. Lain pula untk cerita kali ini berkaitan abang-abang pengutip sampah. Selalunya apabila mereka dating, kita akan lari dan…

TIPS DAN INFORMASI

Kolestrol Punca Sakit Jantung & Strok. 5 Makanan Ini Mampu Mengurangkan Kadar Kolestrol Dengan Efisien

Bila disebut perkataan kolestrol, pasti semua akan rasa terancam dan takut. Dengan permakanan yang macam-macam timbul sekarang ni sudah pasti mengundang ke arah yang tidak sihat. Makanan yang menyelerakan kebanyakannya memberi banyak kesan kurang baik kepada badan kita. Namun, sudah pasti untuk menolak makanan yang sedap satu keputusan sukar untuk dibuat. Perlu diingatkan makanan yang…

HIBURAN Viral

Selepas 7 Tahun Melayari Bahtera, Rumah Tangga Betty Banafe Kini Runtuh. Ikuti Penjelasan Betty

Selepas 7 tahun melayari bahtera rumah tangga, pelakon Betty Benafe mendedahkan dia kini sudah bercerai talak satu dengan suaminya, Bruce Dargus pada 10 Julai lalu di Mahkamah Rendah Syariah Johor Bahru. Betty atau nama sebenarnya Betty Ibtisam Abu Bakar Banafe, 40, berkata dia reda dan menganggap ada hikmah disebalik kegagalan perkahwinan itu.   View this…

HIBURAN

Penghijrahan Inspirasi! Pakai Stokin Di Kaki & Tangan Bukti Perubahan Lisa Surihani

Penghijrahan inspirasi! Itulah yang boleh digambarkan terhadap pelakon cantik molek Lisa Surihani yang baru-baru ini telah mengambil keputusan untuk bertudung. Ianya bukanlah keputusan mudah dalam masa sehari untuk dibuat malah tidak dipengaruhi oleh suami atau mana-mana pihak.   View this post on Instagram   Thank you dear sister @maidatulshireenroslan for paying us a visit with…